Som una empresa que es dedica al disseny, a la confecció i a la distribució de complements de moda per a la dona, únics, artesanals i sustentables.
El nom significa Terra Nova amb llengua Maya, origen de la nostra idea de crear una connexió entre les comunitats indígenes Maies i el món, en aquest cas Europa. Després de viure una temporada molt a prop d’aquesta cultura, és aquí, on aconseguim i importem materials fonamentals del nostre projecte, el Mecapal i els pom poms i col·laborem amb la conservació d’aquestes arts tradicionals.

Les comunitats indígenes Mayas estan distribuïdes per tot centre Amèrica, en el nostre cas ubiquem les regions de Yucatán i Chiapas al sud-est de Mèxic. Aquests pobles segueixen un ritme social i econòmic diferent de la resta de ciutadans d’altres racons del país. Intenten sobreviure i adaptar-se en l’actualitat a través dels seus treballs manuals aprofitant el turisme que reben aquestes regions. Així doncs, amb les seves artesanies, recorren molts km per arribar als grans mercats de ciutats com Valladolid, Mérida o Sant Cristóval de las Casas per vendre les seves “obres”. Aquestes arts tèxtils destaquen pels teixits amb Telar de cintura i Telar de mano amb dissenys tradicionals Mayas sobre huipiles, chamarras i mocadors.

El nostre treball està fet a la província de Barcelona i tot fet a mà. Intentem tenir molta cura dels acabats, ja que cada detall és el què els fa ser diferents i únics. No tenim una producció en sèrie, cada producte de NUSCAA està fet individualment i utilitzem materials eco-friendly, com per exemple el jute, perquè és el nostre objectiu cuidar i contribuir amb la conservació del planeta. A continuació alguns dels nostres materials:

SACS DE JUTE

Sacs de Jute

És el principal material que estan fets els nostres productes. El jute és un material resistent, biodegradable i de llarga durabilitat. Utilitzem sacs de jute, reciclats i prèviament tractats amb productes ecològics. La gran majoria de sacs estan marcats per les empreses que li van donar la seva primera vida.

PELL

La Pell

La nostra pell és de serratge apelfada de bona calitat, made in Italy, de tacte suau i flexible, adaptant-se perfectament als nostres dissenys de bolsos. Tenim diferents colors per combinar amb la diversitat de colors que utilitzem amb el Mecapal.

TELA DE COTÓ

Tela de cotó

Utilitzem tela 100% cotó de dos tipus, llisa de color xocolata i estampada multi-color. Aquesta segona prové de la regió de la Catalunya Nord, més de 100 anys de fabricació, Les Toiles du Soleil encara té obertes les seves portes per oferir-nos un teixit brutal.

MECAPAL

El Mecapal

És una art mexicà, original de les antigues cultures Mayas, sent un accessori molt habitual ja que servia per transportar bens. Consistia amb una cinta de teixit, que va lligada pels  extrems amb cordes, les quals s’aguanta l’objecte que es carga. Els nostres bolsos són confeccionats amb aquestes cintes fetes artesanalment amb Telar de mano.

Newsletter

Subscriu-te al nostre newsletter per rebre les darreres novetats Nuscaa